Ceļojumos pases visbiežāk tiek zaudētas Lielbritānijā, Norvēģijā un Vācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Latvijas iedzīvotāji, ceļojot vai pastāvīgi uzturoties ārzemēs, personu apliecinošus dokumentus visbiežāk nozaudējuši Lielbritānijā, Norvēģijā un Vācijā, kā arī Baltkrievijā, Turcijā un Spānijā, liecina Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta un apdrošināšanas sabiedrības «ERGO» apkopotie dati.

Apdrošināšanas kompānijā informē, ka kopumā šī gada pirmajā un otrajā ceturksnī pagaidu ceļošanas dokumenti izsniegti 2046 personām.

«ERGO» apdrošināšanas pārstāvji norāda, ka apdrošināšanas pieteikumu skaits par personīgo dokumentu zādzību vai nozaudēšanas gadījumiem šogad ir nedaudz pieaudzis, salīdzinot ar identisku periodu pērn.

Ārlietu Ministrijas Konsulārā departamenta apkopotā informācija liecina, ka 2011.gadā Latvijas Republikas vēstniecībās, Goda konsulātos, citās Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvniecībās vai Konsulārajā departamentā ir izsniegti 4360 pagaidu ceļošanas dokumenti, kas to turētājiem ļauj atgriezties Latvijā.

Saskaņā ar ERGO datiem, vidējās papildus izmaksas, kas personai rodas personu apliecinošu dokumentu gadījumā, sastāda vidēji 20 – 90 latu. Tajā pašā laikā ir gadījumi, kad izmaksas ir ievērojami lielākas – atkarībā no atrašanās vietas, atpakaļceļa biļešu cenas, viesnīcas izmaksām, nepieciešamā laika un citiem faktoriem.

«Personu apliecinošu dokumentu nozaudēšanas gadījumā likumsakarīgi rodas papildus izmaksas, un pēc ERGO pieredzes vidēji tās sastāda aptuveni 20 - 90 latus. Visbiežāk pases tiek nozaudētas neuzmanības un pieredzes trūkuma dēļ – atstājot tās izklaides iestādēs, restorānos, veikalos u.tml. Tāpat jāmin, ka personu apliecinoši dokumenti nemainīgi ir ļoti vērtīga prece «melnajā tirgū», tādēļ par to drošību jādomā preventīvi,» norāda Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu