«Celtic» sensacionāli zaudē Čempionu līgas kvalifikācijas mačā Kazahstānā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sensacionālu zaudējumu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra izšķirošās - play-off - kārtas pirmajā mačā otrdien piedzīvoja Skotijas spēcīgākais klubs Glāzgovas «Celtic».

Aizvadītajā mačā «Celtic» futbolisti izbraukumā ar 0:2 (0:1) piekāpās Kazahstānas čempionvienībai Karagandas «Šahtjor».

Spēles 12. minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja uzbrucējs Andrejs Finončenko, bet cīņas 77. minūtē 2:0 panāca cits uzbrucējs Sergejs Hižičenko.

Jāizceļ, ka mača gaitā abas komandas pa pretinieku vārtiem veica vienādu precīzo sitienu skaitu - pa septiņiem. Lai arī «Celtic» komandai piederēja ievērojams teritoriālais pārsvars, tā nespēja likt tam izpausties rezultātā, vienu reizi gan raidot bumbu pa sāncenšu vārtu konstrukciju.

Abu komandu atbildes spēle notiks 28. augustā Glāzgovā. Uzvarētāji divu spēļu summā kvalificēsies apakšgrupu turnīram, bet zaudētāji pārcelsies uz UEFA Eiropas līgas turnīru.

Kā ziņots, dienu pirms šīs spēles «Šahtjor» komandas pārstāvji upurēja aitu. Kā atzinis komandas galvenais treneris Viktors Kumikovs, tam nevajadzētu pievērst īpašu uzmanību, jo tas vienībai ir ierasts rituāls. Daudzās musulmaņu valstīs, kā Kazahstāna, joprojām tiek uzskatīts, ka rituāla aitas upurēšana pirms nozīmīgiem notikumiem nes laimi. Nokautās aitas gaļa parasti tiek izdalīta trūcīgajiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu