Ceļu policija pārprot ceļa zīmes un noformē soda protokolus daudziem autovadītājiem (180)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajās brīvdienās Rīgā, K.Valdemāra un Daugavgrīvas ielas pārvada izbūves apvidū ceļu policija pārpratusi pagaidu ceļu zīmes un noformējusi soda protokolus daudziem autovadītājiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Ilggadējs auto instruktors Artūrs Priednieks Latvijas Televīzijai atzīst, ka aizvadītās sestdienas situācija viņu pārsteigusi, jo policija apzināti stāvējusi un nepamatoti sodījusi cilvēkus. «Šis man atgādināja situāciju spirķik, vodačka tirgū, kad cilvēkus padzen nost, un viņi atkal stāv,» saka Priednieks.

Ceļu policistu ekipāža Raņķa dambī stāvējusi Vanšu tilta pakājē un sodījusi par ceļa zīmes neievērošanu, kuras darbība beigusies jau pirms pārsimt metriem, pārliecināts satiksmes eksperts.

Priednieks stāsta, ka kopā ar policistiem esot kopīgi pārliecinājušies, ka zīmes darbības zona ir beigusies, un policisti atzinuši, ka viņu argumenti neiztur kritiku un aizbraukuši prom, taču pēc pusotras stundas, ap pulksten 15 dienā, tā pati policijas ekipāža atkal jau stāvējusi un sodījusi cilvēkus.

Rīgas domes Satiksmes departaments apliecinājis, ka ātruma ierobežojums ieviests, lai padarītu drošāku pagaidu gājēju pāreju rekonstrukcijas vietā.

Par šo faktu uzsākta resoriskā pārbaude, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Kamēr izvērtēs ceļu policijas patruļas rīcību Vanšu tilta pakājē, citas ceļa policistu ekipāžas tur neizvietos.

Ja izrādīsies, ka tālāk par Raņķa dambi un Kalnciema ielas krustojumu apturēt un sodīt par braukšanu virs 30 kilometriem stundā (km/h) tomēr nedrīkstēja, policija sodus varētu atcelt.

Komentāri (180)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu