Cepam mannas ciabatu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī tradicionāli Lieldienās ierastākā maltītes sastāvdaļa ir olas, noderīgi atcerēties - tie ir svētki, kad galdā var celt visu svaigo, veselīgo, vieglo, ko sarūpējis pavasaris. Līdz ar dabas atmodu iespējams svētku maltīti variēt, izmēģinot arvien jaunas garšu kombinācijas. Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, restorāna Eco Catering dibinātājs un šefpavārs, un Dobeles dzirnavnieks aicina būt radošiem un piedāvā recepti, kas ļaus gan pārsteigt sev mīļos, ģimeni un ciemiņus, gan palutināt sevi ar pavasarīgiem ēdieniem.

Plaucēta zosu ola uz pufīgas mannas ciabatas

Nepieciešams:

3 zosu olas
25 grami baltvīna etiķa
šķipsniņa sāls
175g miltu Ekstra
5g mannas graudu
12,5g cukura
3,5g sausā rauga
12,5g olīveļļas
100g ūdens
50g spinātu
5g sviesta
grams muskatrieksta.

Zosu olas vietā vari izmantot vienu vistas olu.

Verdošā ūdenī ielej etiķi un pieber sāli, pazemini vārīšanās temperatūru uz vidēju, iesit olu un pēc 3 minūtēm ar caurduri izņem to laukā.

Lai pagatavotu ciabatas maizi, izsijā miltus, pievieno sāli un cukuru, raugu atdzīvini ar siltu ūdeni 32 grādu temperatūrā un pielej klāt olīveļļu. Maizes mīklu mīci aptuveni 10 minūtes, tad uz stundu noliec atpūties, lai rūgst. Pirms veltnēšanas galda virsmu pārber ar mannu un liec virsū mīklu, izveltnē 1cm biezu kārtiņu un sagriez 10x10cm lielos gabalos. Liec uz cepešpannas atkal 15 minūtes, uzraudzē to siltā vietā un tad cep 180 grādos apmēram 10 līdz 12 minūtes. Tad uzkarsē pannu, uzlej olīveļļu, pievieno sviestu, pieber spinātus, iesāli un iepiparo tos, pievieno šķipsniņu muskatrieksta un viegli apcep. Visbeidzot servē maltīti - maizīti sagriez uz pusēm un apcep no abām pusēm tajā pannā, kur gatavoji spinātus, uzliec uz spinātiem plaucēto olu, kam pāri pārlej labu olīveļļu, pārkaisi sāli un melnos piparus.

Kā alternatīva ciabata maizītes receptei var būt gatavais Dobeles dzirnavnieka ciabata miltu maisījums.

.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu