Cepti āboli ar biezpiena krēmu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vasara rit pilnā sparā, un dārzi sāk ražot aizvien vairāk gardu augļu un dārzeņu, ko varam izmantot savā ēdienkartē. Āboli, kartupeļi, dažādi zaļumi, kas mūsu maltīti padarīs garšīgāku, skaistāku un, pats galvenais, vitamīniem bagātāku. Par pamatu ņemot šobrīd mazdārziņos pieejamos produktus, grilbāra «Lighthouse» šefpavārs Jurijs Mjalenkovs mūsdienīgojis trīs latviskas receptes – rasolu ar kūpinātiem siļķes ikriem, olu kotletes ar ceptiem šampinjoniem sīpolu mērcē un saldajā ēdienā – ceptus ābolus ar biezpiena krēmu.

Nepieciešams:

  • 140 gramu ābolu
  • 35 grami marmelādes
  • 40 gramu cukura
  • Kanēlis
  • 100 gramu biezpiena
  • 30 gramu saldā krējuma

Pirmais darbs pie saldā ēdiena – nomazgāt ābolus un izdobt serdi. Iedobumu piepilda ar marmelādi, cukuru un kanēli. Pēc tam ābolus ievieto cepeškrāsnī, pielej nedaudz ūdens un 15 – 30 minūtes cep krāsnī.

Šis saldais ir īpašs, jo to var pasniegt kā siltā, tā arī aukstā veidā, ābolus pārkaisot ar pūdercukuru. Īpaši gardi, ja to pasniedz kopā ar blenderī saputotu biezpiena, saldā krējuma un cukura masu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu