Nepieciešams:
Cepts pildīts ķirbis
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
2 nelieli ķirbji
300 g desiņu
300 g šampinjonu
2 sīpoli
3 daiviņas ķiploka
150 g Parmas siera
pipari
sāls
200 g rīsu
1 čilī pipars
3 tomāti
200 g saldā krējuma
sviests
pētersīļu zaļumi
Pagatavošana:
Ķirbjiem nogriež cepurītes, izņem sēklas un nedaudz no ķirbju mīkstuma. Rīsus izvāra sālsūdenī.
Sviestā apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus, pieliek sagrieztas desiņas, šampinjonus, sagrieztu čilī piparu, beigās pieliek sagrieztus, iepriekš blanšētus tomātus. Masu sāla un piparo, sajauc ar rīsiem, rīvētu sieru un sasmalcinātiem pētersīļiem. Ķirbjus pilda ar rīsu masu, to pārlej ar saldo krējumu, uzliek ķirbja cepuri, cep 180 grādos stundu.