Čērčils licis turēt slepenībā ziņas par NLO

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vinstons Čērčils, kurš Otrā pasaules kara laikā ieņēma Lielbritānijas premjerministra amatu, savulaik uz 50 gadiem aizliedzis atklātībā ziņot par visiem gadījumiem, kuros, iespējams, iesaistīti neidentificēti lidojoši objekti (NLO), lai izvairītos no masu panikas, liecina ceturtdien atklātībā nonākušās liecības.

1999.gadā kāda Karalisko gaisa spēku (RAF) virsnieka un Čērčila personīgā miesassarga mazdēls Aizsardzības ministrijai rakstiski liecināja par vienu no šādiem gadījumiem.
Viņa liecība, tostarp Čērčila varbūtējās reakcijas atstāts, atrodama starp ceturtdien publiskotajiem Lielbritānijas Nacionālā arhīva dokumentiem.

Kā stāsta virsnieka mazdēls, viņa vectēvs nejauši noklausījies Čērčila un ASV ģenerāļa Dvaita Eizenhauera sarunu par kādu gadījumu, kurā iesaistīts NLO.

Čērčilam iesniegtajā ziņojumā bija apgalvots, ka kādu izlūklidmašīnu, pēc uzdevuma veikšanas atgriežoties Lielbritānijā, brīdī, kad tā šķērsoja krasta līniju, aizēnoja NLO.

Ticis apgalvots, ka lidmašīnas apkalpes locekļi esot nofotografējuši neidentificēto objektu, kas «bez trokšņa lidinājies» britu lidaparāta tuvumā un pēc tam aizlidojis.

Kā apgalvo Aizsardzības ministrijai nosūtītās vēstules autors, Čērčils uz to reaģējis, dodot rīkojumu: «Šis gadījums nekavējoties jāslepeno, jo tas var radīt masu paniku iedzīvotāju vidū un sagraut ticību baznīcai.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu