Cēsīs likvidē maksas autostāvvietas (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No šodienas Cēsīs tiks likvidētas maksas autostāvvietas, - šādu lēmumu pieņēmuši Cēsu novada domes deputāti.

Līdz ar autostāvvietām tiks likvidēta arī Cēsu pašvaldības SIA «Cēsu maksas autostāvvietas», kas veica maksas autostāvvietu ierīkošanu, speciālo aprīkošanu, lietošanas uzraudzību un kontroli.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Cēsu pašvaldības pārstāve Ance Saulīte, no 1.septembra bijušajās Cēsu maksas autostāvvietās darbosies laika limits - automašīnu stāvvietā varēs novietot uz vienu stundu, logā ievietojot zīmi par laiku. Vajadzības gadījumā stāvēšanas laiku varēs pagarināt.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, maksas stāvvietas Cēsīs tika izveidotas 1998.gadā. Stāvvietas tika iedalītas trīs zonās - A, B, C. Kā liecina pašvaldībā 2010.gadā apstiprinātais maksas autostāvvietu tarifs, A zonā vienas stundas maksa ir 50 santīmi, bet B un C zonā 40 santīmi.

Savulaik, kad maksas stāvvietas tika izveidotas, to uzdevums bija sakārtot auto plūsmu Cēsīs, jo lielā automašīnu skaita dēļ pilsētā bija grūtības ar auto novietošanu. Kā uzskata pašvaldībā, tagad situācija ir normalizējusies un maksas autostāvvietas pilsētā vairs nav nepieciešamas.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu