Cēsu bērni izdzīvos viduslaiku pils spoku stāstus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien Cēsu pils kompleksā sākas vasaras skola «Izdzīvojam viduslaikus». Četru dienu ilgajā nodarbību ciklā piedalīsies 24 Cēsu 2. pamatskolas skolēni, kuri iepriekšējā mācību gadā fakultatīvajās nodarbībās apguvuši Cēsu novada vēsturi.

Dalībnieki katru dienu izzinās jaunu tēmu par Cēsu viduslaiku vēsturi, t. sk. viduslaiku sadzīvi un viduslaiku teikām un spoku stāstiem. Vasaras skolas noslēguma nodarbībā 22. augustā bērni piedalīsies piedzīvojumā «Ceļojums laikā» un paši iejutīsies viduslaiku cilvēka tēlā, izdzīvojot iegūtās zināšanas. Nodarbības bērniem vadīs vēsturnieki Daumants Vasmanis, Gundars Kalniņš un Evita Muceniece. Praktiskajās nodarbībās iesaistīsies Vidzemes vēstures un tūrisma centra gidi. 

Vasaras skola, ko rīko Cēsu Vēstures un mākslas muzejs, šogad notiek pirmo reizi, un tās mērķis ir veicināt Cēsu pilsētas bērnu saturīgu brīvā laika pavadīšanu, radīt interesi un pilnveidot bērnu izpratni par dzimtās pilsētas vēsturi un attīstību. Finansiālo atbalstu vasaras skola guvusi Cēsu Domes un Nīderlandes fonda KNHM projektu konkursā «Idejas īstenojas!».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu