Cēzara salāti ar vistu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/greatbritishchefs/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Nepieciešams:

300 g romiešu salātlapu
300 g vistas filejas
eļļa cepšanai
200 g Parmas siera+100 g pārkaisīšanai
4 anšovu filejas
3 olu svaigi dzeltenumi
1 ēdamkarote Vorčesteras mērces
ēdamkarote citronu sulas
1 ēdamkarote cukura
200 ml olīveļļas
3 daiviņa ķiploka
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
sāls
4 šķēles tostermaizes

Pagatavošana:

Mērcei olīveļļļu blendē kopā ar anšoviem, rīvētu sieru, sāli, pipariem, citrona sulu, cukuru, ķiploku, Vorčesteras mērci un olu dzeltenumiem. Olu dzeltenumu vietā var ņemt 2 ēdamkarotes majonēzes. Sablendētā masā iejauc sinepes.

Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apcep olīveļā gatavas, sāla un piparo. Vistas fileju var grillēt veselu, gatavu sagriezt strēmelītēs.
Tostermaizi sagriež gabaliņos, apbrūnina cepeškrāsnī vai uz pannas.

Traukā saplucina salātlapas. Vistas filejas un daļu grauzdiņu iemaisa mērcē. Salātlapām pārlej mērci, virsū liek atlikušos grauzdiņus un rīvētu sieru.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu