Nepieciešams:
Cēzaru salātu variācija ar zivi
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ledus salātu galviņa
grilēta zivs
tostermaize
ķiploks
Mērce:
2 olas dzeltenumi
150 g olīveļļas
2 tējkarotes sinepju
2 ķiploka daiviņas
50 g Parmas siera
4 anšovi
1/2 citrona sulas
Pagatavošana:
Salātlapas sagriež, liek uz šķīvja, pāri pārliek grilētas zivs gabaliņus (var izmantot gaļu).
Tostermaizi apbrūnina tosterī, bagātīgi ierīvē ar ķiploku, sagriež kubiņos.
Mērcei blenderī saliek visas sastāvdaļas, izņemot eļļu. Visu sablendē viendabīgā masā, tad pakāpeniski pielej eļļu, turpina blendēt, līdz masa viendabīga un kļūst gaiša.
Mērci pārlej salātiem, pārkaisa ar maizes grauzdiņiem.