«Chelsea» līdz sezonas beigām vadīs Benitess (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Anglijas futbola premjerlīgas komandas Londonas «Chelsea» galvenā trenera pienākumu izpildītāju līdz sezonas beigām trešdien apstiprināts spāņu speciālists Rafaels Benitess.

Kā ziņots, «Chelsea» vadība no galvenā trenera amata trešdien atlaida bijušo Itālijas izlases pussargu Roberto di Mateo.

Jaunu komandas vadītāju kluba īpašnieks, Krievijas uzņēmējs Romāns Abramovičs atradis mazāk nekā 24 stundu laikā, tomēr 52 gadus vecajam Benitesam komanda uzticēta tikai kā galvenā trenera vietas izpildītājam.

Zīmīgi, ka uzreiz pēc di Mateo atbrīvošanas bukmeikeri par vienu no galvenajiem pretendentiem uz šo amatu nosauca tieši Benitesu, kurš ilgstoši vadījis Anglijas komandu «Liverpool FC», bet pērn pāris mēnešus vadīja Itālijas komandu Milānas «Inter».

Benitess iepriekš bija izteicies, ka vēlas strādāt komandā, kas var izcīnīt titulus. Abas puses esot pārrunas veikušas jau vasarā, bet toreiz «Chelsea» vadība izlēma pagarināt līgumu ar di Mateo. Ar saviem padotajiem Benitess pirmoreiz tiksies ceturtdien.

Kā ziņots, di Mateo tika atlaists pēc tam, kad otrdien «Chelsea» UEFA Čempionu līgas spēlē ar 0:3 kapitulēja Itālijas čempionvienībai Turīnas «Juventus».

Pirms pēdējās apakšgrupu kārtas pašreizējai turnīra čempionei «Chelsea» ir mazas izredzes sasniegt astotdaļfinālu - tai nākamās kārtas mačā jāuzvar Dānijas komanda «FC Nordsjaelland» un jācer uz «Juventus» futbolistu zaudējumu Doņeckas «Shakhtar».

Itālijas futbola speciālists kļuvis par septīto atlaisto «Chelsea» treneri, kopš klubu 2003. gadā iegādājās Abramovičs.

Di Mateo «Chelsea» galvenā trenera amatā stājās martā, kad tika atlaists Andrē Villašs-Boašs. Vēlāk viņš palīdzēja komandai triumfēt UEFA Čempionu līgā un arī Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā. Pirms apstiprināšanas amatā di Mateo bija portugāļa palīgs un sākotnēji amatā tika nozīmēts līdz sezonas beigām, bet šovasar di Mateo noslēdza divu gadu līgumu par «Chelsea» vadīšanu.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā pēc 12 kārtām «Chelsea» pašlaik ar 24 punktiem ir trešajā vietā, līdervienībai un čempionvienībai «Manchester City» zaudējot četrus punktus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu