«Cido» arēna Panevēžā - gada sporta būve Lietuvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas Fiziskās kultūras un sporta departamenta rīkotajā konkursā «Gada sporta būve» par 2008. gada labāko sporta objektu Lietuvā atzīta universālā «Cido» arēna Panevēžā, kas tika atklāta pagājušā gada oktobrī.

Konkursā, kas notika jau astoto reizi, tika ņemta vērā jauno sporta būvju funkcionalitāte, universālums, piedāvāto pakalpojumu daudzveidība, to sociālā pieejamība, iespējamais sportotāju skaits un citi kritēriji.

Panevēžas arēnas galvenais konkurents šajā sacensībā bija daudzfunkcionālais sporta un veselības komplekss «SEB arena» Viļņā. «Cido» arēnas uzvaru noteica tajā ierīkotais 250 metru velotreks - vienīgais Baltijas valstīs, kas atbilst olimpiskajiem standartiem.

Šai arēnā iespējams rīkot arī basketbola, volejbola, rokasbumbas, boksa un mazā futbola sacensības. Lietuvai tā būs nepieciešama arī 2011. gada Eiropas basketbola čempionāta laikā.

Basketbola mačus tur var noskatīties aptuveni 5600 līdzjutēju, riteņbraukšanas sacensības - 3100 skatītāju, izklaides pasākumos var piedalīties līdz 7000 apmeklētāju.

Arēnas būvdarbi izmaksājuši aptuveni 108 miljonus litu (22 miljonus latu), no kuriem 70 miljoni litu tika finansēti no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem, 17,5 miljoni bija pašvaldības investīcijas un 14 miljoni - Valsts investīciju programmas līdzekļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu