«Cielavas gudrības» Dabas muzejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Dabas muzejs aicina piekto un sesto klašu skolēnus uz konkursu «Cielavas gudrības», portālu «Apollo» informēja Līga Mūrniece, Latvijas Dabas muzeja Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļas vadītāja vietas izpildītāja.

Konkursa dalībnieki varēs parādīt savas zināšanas par Latvijas un pasaules augu un dzīvnieku valsti. Konkurss notiks vairākās spēlēs. Atbildot uz pirmās spēles atlases jautājumiem līdz 20. novembrim, pretendentiem būs iespēja piedalīties pirmajā spēlē «Latvijas un pasaules kukaiņi», kas notiks 2. decembrī Latvijas Dabas muzejā.

Konkurss, kas aicinās piekto un sesto klašu skolēnus izzināt Latvijas un pasaules dabu, notiks trīs spēļu posmos decembrī, februārī un aprīlī. Katrā no spēlēm uzmanība tiks pievērsta kādai konkrētai tēmai:

  • pirmajā spēlē: Latvijas un pasaules kukaiņiem;
  • otrajā spēlē: Latvijas un pasaules zīdītājdzīvniekiem;
  • trešajā spēlē: Latvijas un pasaules putniem.

Šo trīs spēļu pirmo trīs vietu ieguvēji 2008. gada jūnijā tiksies finālspēlē «Latvijas flora un fauna», kur noskaidros viszinošākos piektās un sestās klases «dabas draugus». Pirmās trīs spēles norisināsies Dabas muzejā, bet jūnija fināls notiks jau brīvā dabā.

www.dabasmuzejs.gov.lv

Visus dalībniekus gaida dažādas muzeja sarūpētas balvas, ekskursijas muzejā, bet fināla dalībniekiem būs pārsteiguma ekskursija Latvijas dabā — pašā vasaras plaukumā.

Pirmā spēle «Latvijas un pasaules kukaiņi» notiks 2. decembrī. Lai piedalītos pirmajā spēlē, pretendentiem jāsagatavo un jāiesūta atbildes uz atlases kārtas jautājumiem līdz 20. novembrim.

www.dabasmuzejs.gov.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu