Cieņas apliecinājums patiesai mīlestībai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Ketrinas Eljotas romāns «Mans vīrs dzīvo kaimiņos» izdots latviski. No angļu valodas tulkojusi Dina Kārkliņa, vāka dizains Artūrs Zariņš.

Ketrina Eljota jau ir kļuvusi par mūsdienu ikonu sieviešu literatūras bagātīgajā klāstā. Autorei izdodas iedzīvināt savu romānu tēlus tik spilgti, ka tie šķiet pazīstami jau no pirmajām grāmatas lappusēm.

Ellas dzīve norit lauku sētā – starp suņiem, aitām, vistām, nepaklausīgiem bērniem un vīru, kurš dzīvo kaimiņos. Ar koferiem nupat ieradusies Ellas despotiskā māte, kas grasās apmesties vienā no saimniecības mājām. Ellai nav miera arī no bagātās un augstprātīgās māsas Džinijas, kurai ik mazākais sīkums sagādā galvassāpes. Turpat netālu strādā valdzinošais dārznieks Ludo, kurš vienīgais saprot Ellu… bet ir precējies.

Sirdi grauž arī bēniņos noslēptie molberti – Ellas nepiepildītais sapnis par gleznošanu... Dzīve sāk izirt pa vīlei vien. Tā vairs nevar turpināt!

Ketrinas Eljotas romāns «Mans vīrs dzīvo kaimiņos» ir krāsaina mozaīka, kuras fragmenti te dejo ap savu asi, te pārkārtojas un mainās vietām. Nekas nav tā, kā izskatās – dzīve un priekšstati met līkločus, cilvēki iemīlas, šķiras, strīdas un atkal salabst. Šis ir mīlestības stāsts ar gluži negaidītām un pārsteidzošām beigām. Ik lappusi caurstrāvo gaišs humors, kas aizkustinošā veidā spēj atklāt cilvēka komisko, skaisto un reizēm skumjo dabu. Autores jaunais romāns ir cieņas apliecinājums patiesai mīlestībai.

Romāns Mans vīrs dzīvo kaimiņos ir tikpat satraucošs un atziņu pārbagāts kā autores iepriekš izdotie darbi – Īvijas Hemiltones noslēpums, «Viena diena maijā» un «Zāles pret vientulību».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu