Čigāne: Štokenberga iecelšana PV valdē netika koordinēta ar «Vienotību»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aigara Štokenberga iecelšana AS «Pasažieru vilciens» (PV) valdē netika koordinēta ar «Vienotības» (V) partijas biedriem vai vadību, aģentūrai LETA sacīja «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Lolita Čigāne (V).

Čigāne uzsvēra, ka jautājums par PV valdes nomaiņu tiks pārrunāts trešdien frakcijas sēdē, lai gūtu pārliecību, ka šādas izmaiņas bija nepieciešamas, lai atrisinātu situāciju ar vilcienu iepirkumu.

«Vienotības» pārstāve vairākkārt norādīja, ka saskaņā ar viņas rīcībā esošo informāciju Štokenberga iecelšana valdē netika koordinēta ar partijas vadību vai partijas biedriem.

Čigāne atgādināja, ka ir bijuši «ļoti nopietni signāli» no Eiropas Komisijas par jauno pasažieru vilcienu piegādes līgumu, tāpēc bija nepieciešamas izmaiņas.

Kā ziņots, Reformu partija (RP) uzskata, ka veids, kā iecelta AS «Pasažieru vilciens» (PV) jaunā valde, ir nepieņemams, un «Vienotībai» jāsniedz skaidrojums par PV valdes iecelšanu.

Šāda rīcība «neliecina par pārskatāmu un saprotamu pieeju valsts kapitālsabiedrību pārvaldībai. Par Satiksmes ministriju atbildīgajai «Vienotībai» ir jāsniedz paskaidrojumi kā sabiedrībai, tā koalīcijas partneriem,» par RP viedokli aģentūru LETA informēja politiskā spēka preses pārstāve Daiga Holma.

Arī biedrība «Sabiedrība par atklātību - Delna» («Delna») uzskata, ka partijām pietuvinātu personu iecelšana AS «Pasažieru vilciena» (PV) valdē ir pretrunā ar valdības solījumiem. Tāpēc «Delna» šodien nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) un satiksmes ministram Aivim Ronim, kurā lūdz sniegt skaidrojumu par jaunās PV valdes sastāvu un iecelšanas procesu.

Jau ziņots, ka vakar pilnībā nomainīta PV valde. Jaunajā valdē iecelti Anrijs Brencāns, Silvija Dreimane un Aigars Štokenbergs.

Štokenbergs iepriekš kā Tautas partijas un toreizējās partiju apvienības «Vienotība» pārstāvis pildījis tieslietu ministra, reģionālās attīstības un vides aizsardzības ministra, kā arī ekonomikas ministra pienākumus.

Savukārt Brencāns jau iepriekš vadījis AS «VRC Zasulauks» valdi un uzņēmuma padomi. Brencāns Banku augstskolā ieguvis maģistra grādu ekonomikā un patlaban vada Rīgas domes Attīstības departamenta biroju. Brencāns savulaik bijis saistīts ar partiju «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK.

Dreimane kopš 2003.gada strādājusi dažādos amatos VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) un patlaban ir LDz prezidenta Uģa Magoņa padomniece. Dreimane Latvijas Universitātē ieguvusi jurista kvalifikāciju. 2010.gada vasarā Dreimane Zaļo un zemnieku savienības sarakstā Latgales vēlēšanu apgabalā startēja ar sesto numuru.

Roņa biroja vadītājs Aivis Freidenfelds norādīja, ka valdes locekļi izvēlēti pēc viņu profesionālajām kompetencēm, neņemot vērā politisko piederību. Esot datubāze, kurā tiekot meklēti piemērotākie kandidāti, un svarīgi arī, vai uzrunātie piekrīt piedāvātajam amatam.

18.maijā atlūgumu iesniedza PV valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds, kura vietā tika iecelts līdzšinējais VAS «Latvijas Gaisa satiksme» valdes loceklis Artis Birkmanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu