Cik šogad izmaksā izlaidums?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šogad izlaiduma apģērba iegāde absolventam maksās par aptuveni 20 latiem mazāk nekā pērn, secināts tirdzniecības centra "Galerija Centrs" veiktajā pētījumā.

Izlaiduma apģērba iegāde absolventam šogad izmaksās no 120 latiem līdz 140 latiem.

Pērn ģimenei ar vidējiem ienākumiem mēnesī - 150 līdz 200 latu uz vienu ģimenes locekli - viena absolventa sagatavošana izlaidumam vidēji izmaksāja no 140 līdz 160 latiem. Kopējā cenā ietilpst apģērbu un apavu cenu vidējais aprēķins, pieņemot, ka kleitas izmaksas ir 45 lati, apavi - 30 lati, aksesuāri - desmit lati, frizūra - pieci lati, uzvalks - 80 lati, krekls - desmit lati, kaklasaite - astoņi lati, kā arī ziedi un dāvanas par aptuveni kopējo summu 30 lati.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu vēlme laikus iegādāties izlaiduma tērpu ir palielinājusies, savukārt skaistumkopšanas jomā aktivitāte samazinājusies. Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc izlaidumu tērpiem, veikali mainījuši arī mārketinga aktivitātes, jau pašlaik piedāvājot iegādāties jaunāko kolekciju izlaiduma tērpus.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas datiem provizoriski skolu šogad absolvēs 33 598 jaunieši, jo mācības 2011./2012. gadā 9.klasē sāka 19 621, bet 12.klasē - 13 977 skolēni. Skolu absolventi kopumā izlaidumu laikā iztērēs vismaz piecus miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu