Ciklā «Personība sarunās un mūzikā» - Ilona Bagele (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

15. aprīlī plkst. 18.00 Jāņa Akuratera muzejs, Torņakalnā, Ojāra Vācieša ielā 6a, aicina uz tikšanos ciklā «Personība sarunās un mūzikā». Šoreiz galvenā varone – Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele. Ar viņu kopā muzicēs čelliste Inga Sunepa un koncertmeistare Ilze Ozoliņa.

«Krāšņa kā magone, spoža kā skatuves prožektora stars, reibinoša kā lilijas smarža – tik daudzkrāsaina un iespējām bagāta ir Ilonas Bageles balss, kas ļauj viņai jau desmit gadu atveidot operas varones Latvijas Nacionālajā operā, dziedāt mūziklos, brīvi mesties džeza peldējumā.» (Inese Lūsiņa, KD, 02.11.2013.)

Ilona Bagele absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālo nodaļu prof. Regīnas Frinbergas klasē (1999) un maģistrantūru (2003) pie prof. Arvīda Imanta Lustes.

Jāzepa Vītola Starptautiskā vokālistu konkursa laureāte (2000). Daugavpils Universitātes asociētā profesore. Daugavpils Teātra vokālā pedagoģe un muzikālā vadītāja. Dziedātāja ar plašu pieredzi popmūzikas un džeza žanrā. Latvijas Nacionālajā operā debitējusi 2003. gadā.

Mūzikas un sajūtu izrāde «Cantando y amando», kurā Ilona Bagele dzied Astora Pjacollas tango, kā gada uzvedums saņēmusi «Lielo Mūzikas balvu 2012».

Piedalījusies dažādu muzikālo izrāžu, tostarp «Nožēlojamie» (Les Misérables) un L. Bernsteina Mesas iestudējumos.

15. aprīļa vakarā Akuratera nama Kamīnzālē skanēs Aleksandra Borodina, Johannesa Brāmsa u.c. komponistu skaņdarbi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu