Cilinskis paziņo, vai dosies 16.martā pie Brīvības pieminekļa (350)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pulksten 10 sasauktajā preses konferencē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Einārs Cilinskis paziņoja, ka, neraugoties uz valdības lēmumu, apmeklēs 16.marta piemiņas pasākumus un piedalīsies arī gājienā pie Brīvības pieminekļa.

«Zinot, ka šobrīd mediju telpā ir daudz diskusiju par nesvarīgo un maz – par svarīgo, sākšu ar nesvarīgo – ar skaidru atbildi uz jautājumu, vai es piedalīšos 16.marta atceres pasākumos un, galvenais, kāpēc es to darīšu,» pauž Cilinskis.

«Jau daudzus gadus esmu piedalījies 16.marta pasākumos, jo uzskatu, ka tautai, kas neciena savus varoņus, nav nākotnes. Kā Latvijas patriots, es nevaru rīkoties citādāk, jo arī manai dzīvei nav lielas jēgas bez Latvijas ar nākotni. Es godinu Latviešu leģiona karavīru piemiņu gan Lestenes Brāļu kapos, gan gājienā pie Brīvības pieminekļa,» turpināja ministrs.

Cilinskis uzsver, ka pie Brīvības pieminekļa viņš godinot Latvijas valstiskuma ideju, kā vārdā cīnījās latviešu leģionāri. «Tēvzemei un brīvībai – šie vārdi nebija tukša skaņa lielam vairumam leģionāru, kas cerēja uz 1919.gadā piedzīvotā brīnuma atkārtošanos – Rietumu sabiedroto karaspēka vēršanos pret boļševiku Krieviju un Latvijas atbrīvošanu,» sacīja ministrs.

16.marta gājiena jēga ir ne tikai paust skaidru nosodījumu diviem totalitāriem pagātnes režīmiem, kas ir nodarījuši milzum daudz posta Latvijai un pasaulei, bet arī vērsties pret fašisma atdzimšanu šodien, uzskata politiķis.

Komentāri (350)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu