Cilvēkus satrauc Lemberga izteikumi (1106)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sociālajos tīklos trešdienas vakarā vairāki politiķi un žurnālisti pauduši sašutumu par Ventspils mēra Aivara Lemberga sniegto komentāru Krievijas televīzijai.

Intervijā «Pirmā Baltijas kanāla» raidījumam «Vremja» Lembergs sacīja: «Kaut kāds amerikāņu karavīrs var palaist raķeti uz Pleskavu vai Maskavu, un tas tiks izdarīts no Latvijas teritorijas, bez Latvijas ziņas, jo komandieri ir amerikāņi. Un atbildes trieciens tiks dots vai var tikt dots pret Latvijas teritoriju.»

Viņš turpināja: «Tāpēc uzskatu par īpaši bīstamu svešu bruņoto spēku parādīšanos Latvijā. Kurš okupēja Gibraltāru? NATO valsts - Lielbritānija. Kurš okupēja Kipru? NATO valsts - Turcija,» retoriski vaicājis Lembergs, norādot, ka tas nozīmē - NATO valstis ir lielāks drauds nekā «citas valstis».

Nosodījumu par šo interviju sociālajos tīklos pauda vairāki politiķi un žurnālisti. Tā piemēram bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks raksta: «Tiešām nosodu Lemberga interviju Krievijas TV. Vai tiešām Ventspilī kāds vēlas sekot Doņeckas, piemēram, prasīt neatkarību, pievienoties Krievijai?»

Arī Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS), saņemot jautājumu, vai atbalsta Lemberga izteikumus, norādīja, ka nosoda izteikumus par iespējamiem NATO okupantiem. Seržants uzsvēra, ka šos izteikumus uzskata par «absolūti nepieņemamiem».

Jau vēstīts, ka Lembergs ar saviem «spilgtajiem» izteikumiem jau iepriekš nonācis Krievijas mediju uzmanības lokā.

Krievijas mediji viņu citēja pēc tam, kad viņš pašmāju plašsaziņas līdzekļiem bija visai krāšņi stāstījis par NATO karavīru iespējamo ierašanos Latvijā, kā arī Krievijas un Rietumvalstu konfliktu.

Runājot par NATO karaspēka iespējamo ievešanu Latvijā, Lembergs savos izteikumos bijis radošs. «Ventspilij tas būs izdevīgi. Atbrauks 1000 NATO karavīri, pilsētā ieplūdīs prostitūtas. No tā iegūs kafejnīcas, restorāni un prostitūtas,» teicis Lembergs.

Komentāri (1106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu