Cimdars: nevar runāt par sabiedrības neuzticēšanos vēlēšanu sistēmai kopumā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz šim nevar runāt par sabiedrības neuzticēšanos vēlēšanu sistēmai kopumā, lai arī laiku pa laikam tiek apstrīdēti vēlēšanu rezultāti.

Šādu pārliecību aģentūrai BNS pauda Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

To, vai vēlēšanu rezultātu apšaubīšana Latvijā vairāk saistīta ar vēlēšanās zaudējušo nespēju samierināties ar rezultātiem vai arī tomēr liecina par neuzticēšanos vēlēšanu procesam un tā iznākumam, Cimdars komentēja atturīgi, vien norādot, ka tās tomēr ir divas atšķirīgas situācijas.

«Viena lieta ir, ka ir personības, kuras nespēj atzīt savu zaudējumu un tādēļ strīdas strīdēšanās pēc. Ir vēl cilvēki, kuri apstrīd rezultātus, ja viņiem ir pamatotas [bažas] - katrā gadījumā viņi norāda uz to,» paskaidroja CVK vadītājs, paužot personīgu pārliecību, ka iespējai apstrīdēt vēlēšanu rezultātus ir jābūt, lai arī to kāds var izmantot nelietderīgi.

«Vēlēšanu rezultātus, ja tam ir pamats, ir jāvar apstrīdēt, un es uzskatu, ka tas ir pozitīvi un pareizi. Nevar būt situācija, ka vēlēšanu komisija pilnīgi nesaprotami pieņem lēmumu un nevar apstrīdēt tādu rezultātu. Nu nevar tā būt!» sacīja CVK šefs, gan vēlreiz uzsverot, ka nevar pieļaut apstrīdēšanas procesu kā pašmērķi.

«Bet apstrīdēšana arī nevar būt par pašmērķi. Un šeit nekādā ziņā tas nav saistīts ar uzticēšanos vai neuzticēšanos sistēmai, jo neviens nav apstrīdējis vēlēšanu komisiju darbu,» piemetināja Cimdars.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu