Cipruss: Tikai PČ parādīs Latvijas izlases patieso varējumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Bijušais Latvijas izlases hokejists un pašreizējais jauniešu komandas HK «Juniors» galvenais treneris Aigars Cipruss pirms pasaules čempionāta sarunā ar «Apollo» padalījās iespaidos par Latvijas izlases sniegumu un izredzēm Stokholmā.

«Neko jaunu valstsvienības spēles rokrakstā nemanīju. Taču pārbaudes spēles ir viena lieta, bet pavaisam kas cits ir pasaules čempionāta mači, kad notiek cīņa par punktiem. Savainojumu dēļ ir mainījušies spēlētāju virknējumi, parādījušies jaunie hokejisti, tomēr princips jau paliek tas pats - maksimāla pašatdeve katrā spēles epizodē,» uzsver Cipruss. «Teds [Nolans] kā jau ziemeļamerikānis ieliek komandu vienkāršības rāmjos. Domāju, ka tikai pasaules čempionāts parādīs, kāda mums šobrīd ir komanda. Cik tā būs saliedēta un spēcīga raksturā.»

«Runājot par sastāvu, nekādu pārsteigumu nav. Ņemot vērā, ka traumu dēļ nevar spēlēt Mārtiņš Karsums, Lauris Dārziņš, Jēkabs Rēdlihs un Ģirts Ankipāns, kādam vieta izlases sastāvā ir jāaizpilda. Tie, kuri gāja cauri treniņnometnei, uz doto brīdi ir stiprāki un gatavāki, tādēļ viņiem ir jāspēlē. Nedomāju, ka [Aleksandrs] Macijevskis un [Atvars] Tribuncovs ir sliktāki. Vienkārši tāds ir trenera redzējums un viņš vairāk uzticas izvēlētajiem hokejistiem,» norāda Cipruss.

«Čempionāta jaunā izspēles kārtība ir interesanta. Kopš 1998. gada tā nebija mainīta, tādēļ tagad visus interesē, kā nu būs? Katrā ziņā var manīt, kā arī komandām ir cita pieeja, jo tagad katrs punkts katrā mačā būs svarīgs,» uzskata treneris.

Jau rītdien Latvijas izlase aizvadīs turnīra pirmo spēli pret Krievijas hokejistiem. Cipruss nevēlas filozofēt par to, vai pirmajā spēlē tikties ar tik spēcīgu pretinieku ir labi vai slikti. «Mēs neizvēlamies pretiniekus. Varbūt pirmajā spēlē būtu parocīgāk spēlēt pret mierīgāku komandu, taču jaunā izspēles kārtība katru maču liek uzskatīt par svarīgu. Pārbaudes spēlēs Krievijas izlase neparādīja neko, taču pasaules čempionātā tā jau būs cita komanda.»

Lai gan krievi pārbaudes mačā piekāpās Latvijai un masu medijos uzteic Latvijas izlasi, tomēr uz pirmo maču Krievija ir pieteikusi tikai 17 spēlētājus. «Jā, tas nedaudz izbrīna, taču no otras puses - tas parāda, ka Krievijas izlasei ir citi mērķi. Viņi ir gatavi gaidīt hokejistus, kas varētu doties palīgā pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas. Pret mums viņi spēlēs ar trim maiņām un būs «dzīvāki». Jābūt gataviem. Lai arī kāds būtu rezultāts, jāatceras, ka tā būs tikai pirmā no septiņām spēlēm,» piebilst Cipruss.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu