Citronkūka (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.povarenok.ru

 Nepieciešams:

10 olas
250 g sviesta
225 g miltu
1 l piena
2 ēdamkarotes vaniļas cukura
300 g cukura
pūdercukurs
2 citronu miza

Pagatavošana:

Sviestu izkausē. Olu baltumus saputo stingrās putās. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu. Dzeltenumiem pielej kausētu sviestu, sakuļ, pieliek miltus, samaisa. Mīklai pielej puslitru silta piena, kārtīgi samaisa, tad pielej otru puslitru. Mīklā iejauc olu baltumus.

Ietaukotu dziļu cepampannu izkaisa ar miltiem, lej mīklu. Cep 1 stundu 20 minūtes 180 grādos. Gatavu kūku atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, sagriež gabaliņos.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu