«Colliers»: Tuvākajos gados Rīgas centrā nodos ekspluatācijā ap 500 dzīvokļu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Tuvākajos gados Rīgas centrālajā daļā plānots nodot ekspluatācijā vairāk nekā 500 dzīvokļu, bet dažādās plānošanas stadijās atrodas vairāk nekā 1500 dzīvokļi, liecina nekustamo īpašumu konsultanta «Colliers International» («Colliers») pētījums.

Ieplānoto projektu veiksmīga realizācija lielā mērā ir atkarīga no nerezidentu aktivitātes un Latvijas valdības politikas nostājas imigrācijas likumu jautājumos, jo tieši nerezidenti veido lielāko pieprasījumu pēc šāda tipa dzīvokļiem, norāda «Colliers».

Kopumā lielākie darījumi pērn tika reģistrēti Rīgas klusajā centrā un Vecrīgā, Elizabetes, Pumpura, Alberta, 13.janvāra ielā un citur.

Oficiālie dati liecina, ka ekskluzīvo dzīvojamo platību segmentā vidēji cenas svārstījās no 3000 līdz 4000 eiro (2100 līdz 2800 lati) par kvadrātmetru. Augstākā reģistrētā cena sasniedza vairāk nekā 5000 eiro (3500 latus) par kvadrātmetru.

Galvenokārt cenu svārstības bija atkarīgas no dzīvokļa platības, apdares, novietojuma un stāvvietas esamības. Pēdējā gada laikā tika noslēgti vairāk nekā 250 darījumi klusajā centrā un 70 darījumi Vecrīgā, teikts pētījumā.

«Colliers» pētījumā secināts, ka kopš 2010.gada ārzemju investīciju apjoms nekustamā īpašuma segmentā kopumā sasniedzis 418 miljonus eiro (293 miljonus latu). Uzturēšanās atļauju saņēmuši 5543 cilvēki, no kuriem 4452 investējuši nekustamajā īpašumā. Pašlaik vērojama lielāka interese no Krievijas investoriem, bet potenciāli arī investori no citām valstīm ir ieinteresēti uzturēšanās atļauju iegūšanā.

«Colliers» šogad veicis apjomīgu pētījumu tā dēvēto eksluzīvo dzīvojamo platību segmentā, kas ietver analīzi par plānotajiem un realizējamiem dzīvokļu projektiem Rīgas centrālajā daļā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu