«Critics Choice» ceremonijā triumfē «12 gadi verdzībā» un «Amerikāņu afēra» (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien «Critics Choice» balvu pasniegšanā triumfēja filmas «12 Years a Slave» («12 gadi verdzībā») un «American Hustle» («Amerikāņu afēra»), kā arī aktieri Keita Blanšeta un Metjū Makonehijs. Kinozvaigzne Leonardo di Kaprio tika atzīts par labāko komisko aktieri filmā «The Wolf of Wall Street» («Volstrītas vilks»), savukārt Blanšeta tika apbalvota par tēlojumu režisora Vudija Allena drāmā «Blue Jasmine» («Jasmīnas stāsts»).

Grupas «30 Seconds to Mars» dziedātājs un aktieris Džareds Leto ieguva «Critics Choice» balvu kā labākais otrā plāna aktieris. Viņš spēlēja ar AIDS slimu transseksuāli filmā «Dallas Buyers Club» («Dalasas pircēju klubs»). Savu balvu viņš veltīja «cilvēkiem visā pasaulē, kuri sadzīvo ar HIV, kā arī šīs briesmīgās slimības dēļ dzīvību zaudējušajiem».

Apbalvots tika arī Makonehijs, kurš filmā atveidoja galveno lomu - heteroseksuālo Ronu Vudrūfu, kuram 80.gados tika diagnosticēts HIV.

Par labāko otrā plāna aktrisi tika atzīta Lupita Njongo no «12 gadi verdzībā». Viņa sakāva slaveno kinoaktrisi Džūliju Robertsu, kā arī televīzijas personību Opru Vinfriju.

Labākā režisora kategorijā laurus plūca kosmosa trillera «Gravity» («Gravitāte») autors Alfonso Kuarons. Kinolente saņēma vēl daudzus apbalvojumus tehniskajās kategorijās, tostarp par labākajiem specefektiem, montāžu un operatora darbu.

«Gravitātes» galvenās lomas tēlotāja Sandra Buloka tika atzīta par labāko aktrisi asa sižeta filmā.

Labākās ārzemju filmas titulu ieguva franču lesbiešu drāma «Blue is the Warmest Color», kas daudziem par pārsteigumu tomēr netika nominēta «Oskara» balvai.

Ceremonija notika pavisam neilgi pēc «Oskara» balvas nomināciju saraksta paziņošanas.

«Critics Choice» sarīkojumu apmeklēja daudzas Holivudas zvaigznes, tostarp Džūlija Robertsa, Merila Strīpa un Toms Henkss.

Balvas ieguvējus izvēlas Kino kritiķu asociācija, kurā ir 281 dalībnieks. Tā ir lielākā filmu kritiķu savienība ASV un Kanādā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu