CSDD: Auto vadītāja apliecību iegūt būs grūtāk un arī dārgāk (87)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: peretzp, CC BY-SA 2.0

Ceļu satiksmes drošības direkcija CSDD norāda, ka pēdējos gados braukšanas eksāmenu no pirmās reizes nokārto tikai katrs otrais un tas nozīmē, ka puse no topošajiem autovadītājiem nav pietiekošu braukšanas iemaņu, «Apollo» norādīja CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

No 2014.gada braukšanas eksāmena laiks tiks pagarināts no 25 minūtēm uz 40. CSDD plāno izvērtēt pašizmaksu šim pakalpojumam, pēc tam cenu apstiprinās Ministru kabinets. CSDD šādu rīcību pamato ar to, ka šādi varēs pilnvērtīgāk novērtēt pretendentu braukšanas prasmes, piemēram, tādus satiksmes drošībai svarīgus elementus kā izpratni par satiksmi, spēju atbilstoši pieņemt lēmumus un iekļauties kopējā satiksmes plūsmā.

«Tas nozīmē, ka katrs otrais autovadītājs nav sagatavots tā, lai varētu piedalīties ceļu satiksmē. Viņam kaut kas trūkst – kādas iemaņas un prasmes. Mums ir tāda tendence – gribam visu ātri izdarīt, ātri saņemt autovadītāja apliecību un tad brīnāmies, ka ceļu satiksmē parādās tādi braucēji, kas vai nu pārāk ātri, agresīvi brauc, vai gluži pretēji – pārāk lēni, nespēj iekļauties plūsmā, skaidro Bērziņa.

Paaugstināta tiks arī eksāmena cena, taču pagaidām vēl nav nolemts, cik liels būs cenas pieaugums.

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu