CSDD ievieš būtiskas izmaiņas saistībā ar vienas dienas atļauju (91)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: stevendamron, CC BY-SA 2.0

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) nodrošinājusi, ka vienas dienas atļauja piedalīties ceļu satiksmē tagad ir derīga elektroniski, un autovadītājam tā vairs nav ne jāizdrukā, ne jāparaksta, portāls «Apollo» uzzināja CSDD.

Kā uzsver direkcijā, jauninājums samazina birokrātiju un tas ir būtisks jaunums autovadītājiem, kuri vēlas nokļūt uz tuvāko tehniskās apskates staciju ar transportlīdzekli, kam beigusies atļauja piedalīties ceļu satiksmē. Savukārt policijas darbinieki par atļaujas esamību var pārliecināties tiešsaistē CSDD Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

Tāpat kā līdz šim, noformējot atļauju, jānorāda informāciju par transportlīdzekli; vietu (adresi), no kuras transportlīdzeklis pārvietosies uz tuvāko tehniskās apskates staciju; datumu, kad ar transportlīdzekli ir atļauts piedalīties ceļu satiksmē, lai nokļūtu tehniskās apskates stacijā. Vienam transportlīdzeklim atļauja tiek izsniegta ne vairāk kā divas reizes gadā. Šī atļauja nedod tiesības ar transportlīdzekli veikt pasažieru vai kravu pārvadājumus, kā arī vadītāju apmācību.

Vienas dienas atļauju var iegūt CSDD e-pakalpojumos, CSDD mobilajā aplikācijā vai jebkurā CSDD nodaļā. Noformējot atļauju, transportlīdzekļa īpašnieks (vadītājs) apliecina, ka braucamais tieši neapdraud satiksmes drošību, apkārtējo vidi, cilvēku veselību vai dzīvību un ka transportlīdzeklim nav tādu trūkumu vai bojājumu, kuru dēļ tas nedrīkst piedalīties ceļu satiksmē.

Atbilstoši likuma jaunajai redakcijai, CSDD sagatavojusi arī grozījumus Noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem, kas tiks apstiprināti vispārpieņemtajā kārtībā.

Vienas dienas braukšanas atļaujas noformēšana ir viens no biežāk izmantotajiem CSDD e-pakalpojumiem. 2013.gadā noformēti 82 000 atļauju, no kurām 73% – e-pakalpojumos.

Savukārt CSDD e-pakalpojumi ir vieni no populārākajiem virtuālajiem pakalpojumiem Latvijā. Izmantojot CSDD e-pakalpojumus, kopumā apmēram 40% auto īpašnieku ietaupa resursus un padara savu ikdienas dzīvi vienkāršāku – viņiem CSDD pakalpojumu saņemšana ir ātrāka un pieejamāka, jo e-pakalpojumi darbojas 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu