CSDD nekustamos īpašumus Valkā un Kuldīgā nodos Satiksmes ministrijas valdījumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Valdība nolēma atļaut nodot Satiksmes ministrijas valdījumā valsts nekustamos īpašumus Valkā un Kuldīgā, uz kuriem atrodas Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) piederošas ēkas, kas zemesgrāmatā reģistrētas uz direkcijas vārda. 

Ēkas tiek izmantotas CSDD pakalpojumu sniegšanai un, lai nodrošinātu sekmīgu saimniecisko darbību, nepieciešams, minētās zemes vienības saglabāt valsts īpašumā un nodot Satiksmes ministrijas valdījumā, skaidro ministrijā. 

Plānots, ka Satiksmes ministrija pēc zemes vienības pārņemšanas un pārreģistrēšanas uz valsts vārda ministrijas personā to ar Ministru kabineta lēmumu varētu ieguldīt direkcijas pamatkapitālā. 

Likums «Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās» paredz, ka uz valsts vārda Satiksmes ministrijas personā zemesgrāmatā tiek ierakstītas valstij piederošā un piekrītošā zeme, ko aizņem valsts transporta un sakaru komunikācijas, valsts transporta un sakaru iestāžu un uzņēmumu valdījumā esošas ēkas, kā arī valsts zeme, kas nepieciešama šo objektu uzturēšanai atbilstoši zemes ierīcības projektam, un saskaņā ar attiecīgu Ministru kabineta rīkojumu - cita valstij piederošā un piekrītošā zeme. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu