CSDD reģistrē bezprecedenta krāpšanās gadījumu (202)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rīgas nodaļā februārī noticis bezprecedenta gadījums – vadītāja teorijas eksāmenu citas personas vietā mēģināja kārtot autoskolas instruktors.

Kā portāls «Apollo» uzzināja CSDD, pateicoties direkcijas darbinieku profesionālai rīcībai, viltvārdis ticis atmaskots.

Viltus pretendentam, ierodoties uz eksāmenu, CSDD darbiniekiem radās aizdomas, ka personu apliecinošo dokumenta uzrādītājs nav to patiesais īpašnieks. Uz pirmajiem kontroles jautājumiem viltvārdis bija iemācījies pareizās atbildes, tādēļ pie eksāmena viņš tika pielaists.

CSDD darbinieki turpināja personas datu pārbaudi, kurā viltvārdis vairs nespēja atbildēt uz padziļinātiem kontroljautājumiem (piemēram, nezināja bērnu skaitu, vārdus un vecumu). CSDD darbinieki, turpinot izmeklēt šo gadījumu, atklāja, ka viltvārdis ir ne vien autoskolas instruktors un pasniedzējs, bet arī tās īpašnieks.

Šī lieta tika izskatīta CSDD Transportlīdzekļu vadītāju apmācības komisijas sēdē, kura pieņēma lēmumu par instruktora un pasniedzēja licences atņemšanu.

«Ir bijuši gadījumi, ka eksāmenu cita vietā mēģina kārtot brāļi, māsas vai izskata ziņā līdzīgas personas, bet vēl nekad uz eksāmenu cita vietā nebija ieradies autoskolas pasniedzējs. Vienīgais, kas šajā situācija priecē, ir fakts, ka viņš teorētisko pārbaudījumu nokārtoja bez nevienas kļūdas,» stāsta CSDD Kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris.

Komentāri (202)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu