CSDD zināmas jauno fotoradaru atrašanās vietas (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) izvēlējusies 20 stacionāro fotoradaru atrašanās vietas un tās publiskos nākamajā pirmdienā, 3.martā, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē atzina CSDD direktors Andris Lukstiņš.

Savukārt iepirkumu procedūru par fotoradaru iegādi varētu organizēt martā vai aprīlī un paši fotoradari, pie labvēlīgiem nosacījumiem, uz ceļiem varētu parādīties rudenī, aģentūrai LETA atzina CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs.

Golubevs pastāstīja, ka fotoradaru atrašanās vietas izvēlētas sadarbībā ar sabiedriskajām organizācijām, policiju un pašvaldības speciālistiem. Pagaidām nav zināms, cik izmaksātu stacionārie fotoradari - to parādīšot konkursa rezultāti. Iepriekš veiktie aprēķini liecina, ka viena šāda radara provizoriskās izmaksas varētu būt 42 000 eiro.

Par pārvietojamo fotoradaru iegādi skaidrības nav. Golubevs skaidroja, ka konceptuāli atbalsts Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē pārvietojamo fotoradaru izvietošanai ir pausts, taču pārvietojamās mērierīces būs nākamais posms, jo vispirms uz ceļiem jāuzliek stacionārie fotoradari. Tāpat pārvietojamo fotoradaru izvietošanai nepieciešams atbilstošs finansējums. Golubevs zināja teikt, ka Iekšlietu ministrija sagatavojusi informatīvo ziņojumu valdībai par nepieciešamo finansējumu gan netrafarēto policijas automašīnu, gan pārvietojamo fotoradaru iegādei.

Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aģentūrai LETA pērnā gada nogalē arī atzina, ka jebkurā gadījumā vispirms ir jāuzstāda stacionārie un tikai pēc tam var domāt par pārvietojamo fotoradaru izvietošanu. Valsts policija uzskata, ka viens no variantiem ir iegādāties 15 pārvietojamos fotoradarus, kas atbilst valsts galveno autoceļu skaitam.

Jau ziņots, ka sākotnēji valdības ziņojumā bija minēts, ka katru gadu līdz 2017.gadam stacionāro fotoradaru iegādei un uzstādīšanai plāno tērēt 700 000 latu (996 010 eiro) jeb kopumā 3,5 miljonus latu (4 980 051 eiro). Golubevs iepriekš atzina, ka šīs ir provizoriskas summas, kas balstītas uz savulaik valsts iegādātajiem četriem pārvietojamiem fotoradariem un privātā komersanta «Vitronic» sniegtās informācijas. CSDD arī sazinājusies ar mērierīču ražotājiem, taču tie konkrētas cenas nav izpauduši. Ražotāji vien atbildējuši, ka cena ir atkarīga no mērierīču specifikācijas.

No 2013. līdz 2017.gadam ik gadu paredzēts iegādāties 20 fotoradarus. To pirkšanai plānots tērēt līdzekļus no CSDD peļņas.

Valdība pērn augustā atbalstīja fotoradaru ieviešanas risinājuma variantu, kas paredz, ka CSDD ir atbildīga par fotoradaru iegādes un darbības nodrošināšanu. Valdība gan uzdeva sagatavot plašāku informāciju par fotoradaru tehnoloģijām, proti, izanalizēt, kāda ir atšķirība starp lāzera un doplera tehnoloģiju fotoradariem, kādas ir to izmaksas un kā tie darbojas.

Privātā komersanta «Vitronic» fotoradari no Latvijas ceļiem tika aizvākti 2012.gada decembrī, savukārt policija izmanto savus pirms vairākiem gadiem iegādātos četrus fotoradarus.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu