Nepieciešams:
Cūkgaļas rulete (5)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
2 kg cūkgaļas (vēdera gabals)
2 ēdamkarotes fenheļa sēklu
3 daiviņas ķiploka
3 ēdamkarotes olīveļļas
timiāns
sāls
pipari
2 citroni
Pagatavošana:
Fenheļa sēklas apgrauzdē, saberž piestā. Sēklām pieliek ķiplokus, sāli, piparus, olīveļļu, timiānu, visu saberž masā. Garšvielu maisījumam pieliek citrona sulu.
Cūkgaļas ādu iegriež gareniski un šķērsām, lai veidotos rūtiņas.
Gaļu liek ar ādu uz leju, gaļu pārsmērē ar garšvielu maisījumu, satin rullī. Rulli cieši nosien ar diegu. Ruleti liek cepamtraukā, nedaudz uzlej buljonu, cep 2 stundas 180 grādos vairākkārt pārlejot ar izveidojušos cepeša šķidrumu. Pasniedz karstu vai aukstu.