Čurļoņa gleznu cikls «Dzirkstis» iekļauts starptautiskā simbolistu izstādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izcilā lietuviešu mākslinieka Mikaloja Konstantīna Čurļoņa gleznu cikls «Dzirkstis» iekļauts starptautiskā izstādē «Simbolisms no van Goga līdz Kandinskim. Dabas sapņi 1880-1910», kas šobrīd aplūkojama Skotijas Nacionālajā galerijā.

Ekspozīcija, kurā iekļauti 70 poētiski, iztēli un emocijas rosinoši mākslas darbi, no februāra līdz jūnijam jau bija izstādīta van Goga muzejā Amsterdamā. Līdzās paša van Goga, Kloda Monē, Gustava Klimta, Pola Gogēna, Edvarda Munka gleznām tajā apskatāmi arī vecajā Eiropā mazāk pazīstami Skandināvijas un Austrumeiropas simbolistu darbi.

Čurļoņa triju gleznu cikls, kas tapis 1906. un 1907.gadā, ietverts ekspozīcijas sadaļā «Mistiskā ainava» līdz ar Vasilija Kandinska un Pīta Mondriana darbiem. Izstādes apmeklētājiem dota arī iespēja noklausīties fragmentus no Čurļoņa simfoniskās poēmas «Jūra».
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu