Dabas katastrofas pērn nodarījušas zaudējumus 160 miljardu dolāru apmērā (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dabas katastrofas, tostarp postošā viesuļvētra «Sendija», 2012.gadā radījušas 160 miljardus ASV dolāru (85 miljardus latu) lielus zaudējumus, ceturtdien paziņojusi pasaulē vadošā pārapdrošināšanas kompānija «Munich Re».

«Pagājušajā gadā dabas katastrofas izraisījušas 160 miljardus ASV dolāru lielus kopējos zaudējumus un 65 miljardus ASV dolāru (35 miljardus latu) lielus apdrošinātos zaudējumus,» informējusi «Munich Re».

«Aptuveni 67% no kopējiem zaudējumiem un 90% no apdrošinātajiem zaudējumiem attiecināmi uz Savienotajām Valstīm. Gada augstākos apdrošinātos zaudējumus radīja viesuļvētra «Sendija»,» paziņojusi kompānija.

Kā jau vēstīts, viesuļvētra «Sendija» ASV piekrasti sasniedza 29.oktobrī, faktiski paralizējot visu Austrumkrastu, appludinot Manhetenu un lielāko daļu Ņūdžersijas piekrastes un atstājot bez elektroapgādes miljoniem cilvēku vairākos štatos, kā arī ASV izdzēšot vismaz 110 cilvēku dzīvības.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu