Dabas muzeja ekspozīcijai «Latviešu etnoģenēze» – 30 (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot 30 gadu jubileju, kopš atklāta ekspozīcija «Latviešu etnoģenēze», Latvijas Dabas muzejā notiks konference par jaunākajiem Latvijā veiktajiem atklājumiem arheoloģijā, antropoloģijā un vides zinātnē.

Pirmo reizi ekspozīcija «Latviešu etnoģenēze» Dabas muzejā tika atklāta pirms trīsdesmit gadiem – 1983. gadā, un tās eksponāti bija Latvijas vēstures institūta piešķirtie antropoloģijas un arheoloģijas materiāli.

Šobrīd muzejā aplūkojama 2001. gadā atjaunotā ekspozīcija ar paplašinātu tēmu klāstu. Dabas muzeja vecākā antropoloģe, ekspozīcijas autore Aili Marnica atzīst: «Atjaunotā ekspozīcija ir īpaša, jo parāda, kā tagadējā Latvijas teritorijā mainījās klimats pēc leduslaikmeta un kā vides apstākļu izmaiņas ietekmēja cilvēkus.»

Atzīmējot jubileju, Latvijas Dabas muzejs rīkos konferenci Ekspozīcijai «Latviešu etnoģenēze» – 30, kurā ar lasījumiem par jaunākajiem Latvijā veiktajiem pētījumiem un atklājumiem arheoloģijā, antropoloģijā un vides zinātnē uzstāsies Latvijas Dabas muzeja, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja, Latvijas Universitātes, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra, kā arī citu zinātnisko institūciju pētnieki.

www.dabasmuzejs.gov.lv

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu