Dabas muzejā pasākums par putniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Dabas muzejā 4.aprīlī notiks izglītojošs pasākums par pavasara vēstnešiem - putniem,  informēja muzeja pārstāve Linda Rožkalne.
Muzejā no plkst.17 līdz 21 apmeklētājus gaidīs neierasta gaisotne, īpašas aktivitātes un pārsteigumi, kas palīdzēs uzzināt interesantus faktus par putnu uzbūvi un dzīvesveidu, kā arī palīdzēs mainīt dažus pastāvošos stereotipus.

Pasākuma laikā muzejā būs īpašas, interesantas un izzinošas aktivitātes, kas veltītas visam, kas saistīts ar putniem. Sevišķi patīkams pārsteigums gaida apmeklētājus, kuru vārds vai uzvārds saistās ar kāda putna nosaukumu, jo šie apmeklētāji visas dienas garumā muzeja pamatekspozīciju un pasākumu varēs apmeklēt, par biļeti maksājot puscenu, piebilda Rožkalne.

Sarīkojuma apmeklētājiem būs iespēja noskaidrot, kā tad īsti radušies putni, kas ir bijuši to priekšteči, varēs izpētīt dažādu putnu olas, to izmērus, formu un krāsojumu, uzzināt, kāpēc daži putni dēj tumšas olas, citi savukārt raibas, gaiši zilas vai pilnīgi baltas un kāpēc dažādu putnu sugu olām ir atšķirīga forma. Tiks atklātas arī dažas viltības, kā atdarināt dabu, piemēram, nokrāsojot olu ķīvītes, stērstes vai dziedātājstrazda olas krāsojumā. Šajā darbnīcā interesanti būs gan lieliem, gan arī maziem muzeja apmeklētājiem.

Muzeja Zooloģijas ekspozīcijā apmeklētājus gaidīs muzeja speciālisti, kuri ļaus izbaudīt visdažādāko Latvijas putnu balsis, pastāstīs, kas tad īsti ļauj putniem lidot, atklās, kāds ir patiesais iemesls, kāpēc dzeguzes dēj olas citu putnu ligzdās, kā dzeguzes Latvijā atšķiras no citām savas sugas pārstāvēm plašajā pasaulē un daudzus citus noslēpumus par putniem.

Savukārt entomologi pastāstīs, kuri kukaiņi putnu ēdienkartē nonāk visretāk un kāpēc. Speciālisti skaidros un uzskatāmi parādīs, kādas ir visradošākās kukaiņu spējas izvairīties no nonākšanas putna knābī.

Pasākuma apmeklētāji varēs arī aplūkot fotoizstādi «Mans putns 2012» un žurnāla «Medības. Makšķerēšana. Daba» galvenā redaktora Didža Pakalna fotogrāfiju izstādi «Starpelpa».

Īpaši putnu tematikai veltītas nodarbības, aktivitātes un piedāvājumi Dabas muzejā būs visu aprīli.

Jau ziņots, ka aprīlis pasludināts par gājputnu sagaidīšanas mēnesi. Par gājputnu mēneša simbolu izvēlēts viens no Latvijas mazākajiem putniņiem - melnais mušķērājs, kas ir bieži sastopams putns, bet klimata pārmaiņu rezultātā līdz gadsimta beigām varētu izzust no Latvijas teritorijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu