Dabas vakars «Bioloģiskā daudzveidība - orhidejas dabā un uz palodzes» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dabas muzejā 30. maijā plkst. 18:00 notiks sezonas noslēguma dabas vakars «Bioloģiskā daudzveidība - orhidejas dabā un uz palodzes», kurā apmeklētāji varēs uzzināt vairāk par šiem krāšņajiem ziediem – orhidejām.

Orhidejas ir vienas no visaugstāk attīstītajām un daudzveidīgākajām ziedaugu grupām, to forma, krāsa un smarža nereti pārsteidz pat pieredzējušus audzētājus. Orhidejām ir ilgs attīstības cikls, dažas retākās no tām līdz ziedēšanai aug pat 20 gadus. Pasaulē ir aptuveni 35 tūkstoši šo krāšņo ziedu sugu, no kurām Latvijā savvaļā sastopamas 32, lielākā daļa no tām ir aizsargājamas.

Orhideju audzēšana Latvijā kļūst arvien populārāka, tās plaši izmanto interjera noformējumā gan mājās, gan arī sabiedriskās vietās. Tādēļ šomēnes vēlamies sīkāk pastāstīt par to audzēšanu, kas nav tik sarežģīta un grūta, kā tas varētu šķist.

Vakara sarunas laikā speciālisti no Dabas muzeja un Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācijas stāstīs gan par savvaļā sastopamajām, gan mājās augošajām orhidejām, to daudzveidību, neparasto dzīvesveidu un kopšanu. Tāpat būs iespēja apskatīt dažādu veidu orhidejas no audzētājas Lolitas Afanasjevas plašās kolekcijas. Savukārt botānikas ekspozīcijā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja aplūkot un iepazīt pavasara augus, kas sastopami Latvijas dabā – pļavās, mežos, purvos un kāpās.

  • Ieejas maksa: 1.00 Ls

Latvijas Dabas muzejs – tā ir daba pilsētas sirdī! Nāc un iepazīsti!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu