Dabaszinātņu skolotāji LU dalīsies pieredzē par aizraujošu mācīšanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grinbergs/LU

Konferencē Latvijas Universitātē (LU) 28. augustā vairāk nekā 500 skolotāju, augstskolu mācībspēku, izglītības politikas veidotāju, ekspertu un uzņēmēju tiksies, lai trīsdesmit divās darbnīcās un semināros, interaktīvā izstādē, forumosun diskusijās kopīgi meklētu veidus un iespējas, kā mācību procesu dabaszinātnēs un matemātikā vērst efektīvāku, mērķtiecīgāku un skolēniem saistošāku.

Konferences devīze ir «Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši» untā tiek organizēta, lai sniegtu iespēju skolotājiem mācīties vienam no otra unrosinātu kopīgu diskusiju par izglītībā aktuāliem jautājumiem. Forumā «Obligātais eksāmens: ieguvumi, zaudējumi» pasākuma dalībnieki kopīgi meklēs risinājumus, kā reāli uzlabot skolēnu sniegumu eksaktajos mācību priekšmetos. Jautājums ir aktuāls, jo, samazinoties skolēnu skaitam un palielinoties konkurencei augstskolu starpā, arvien asāk iezīmējas problēma, ka eksaktajā nozarē pietrūkst labu studentu un darbinieku. Augstskolas un darba devēji aizvien aktīvāk iesaistās diskusijās par izglītības kvalitāti.

Interaktīvās izstādes ietvaroseksakto mācību priekšmetu skolotājiem būs iespēja gan savstarpēji dalīties pieredzē, gan arī piedalītiespraktiskās darbnīcās, kuras nodrošinās divdesmit četras dažādas iestādes un apvienības. Izstādē varēs uzzināt, kā iegūt saules baterijas no ogām un elektrību, braucot ar riteni, praksē izmēģināt ne tikai interaktīvās tāfeles, bet arī interaktīvā galda priekšrocības, izspēlēt jaunākās mācību galda un virtuālās spēles, uzzināt, kā laba «Toyota» rūpnīcas strādnieka pieredze var noderēt labam skolotājam un piedalīties daudzās citās aktivitātēs.

Pasākumu organizē LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs sadarbībā ar LU fakultātēm un Latvijas Bioloģijas, Fizikas, Matemātikas un Ķīmijas skolotāju asociācijām.

www.dzm.lu.lv

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu