Daiļslidotāja Aļina Fjodorova Eiropas Jaunatnes olimpiādē izcīna 5. vietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Liberecā (Čehija) Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē mūsu komandai pagaidām augstāko – 5. vietu izcīnīja daiļslidotāja Aļina Fjodorova.

Rīgas 55. vidusskolas audzēkne 5. vietā 26 meiteņu konkurencē izvirzījās jau pēc obligātās programmas. Šo vietu viņai izdevās noturēt arī izvēles slidojumā. Tiesa, tēmēts tika pat divas vietas augstāk. Pirms šodienas sacensībām no pjedestāla Alīnu šķīra tikai nepilni trīs punkti.

«Šī nebija mana labākā diena, tomēr atzīmes ir labas,» savu sniegumu novērtēja mūsu daiļslidotāja. «Neizdevās trīskāršais tulups un saļhovs. Nezin kāpēc citām atdevu iespēju labi izpildīt šos lēcienus. Mazliet traucēja uztraukums. Fiziskais arī vairāk jātrenē,» piebilda sportiste.

Fjodorova ar daiļslidošanu nodarbojas vienpadsmit gadus. Šajā sporta veidā viņu skolot sākusi Jevgeņija Kārkliņa, kura ir arī tagadējā Aļinas trenera Andreja Brovenko audzinātāja. Pēdējos trīs gadus rīdziniece intensīvi sadarbojas arī ar Sanktpēterburgas speciālistu Jevgeņiju Rukavicinu. Pirmo reizi Par Latvijas čempioni pieaugušajiem Aļina kļuva divpadsmit gadu vecumā. Pērn pasaules junioru čempionātā, kurā tika izcīnīta 24. vieta, rīdziniece bija viena no visjaunākajām. Pēc nedēļas viņu gaida nākamais pasaules čempionāts.

Liberecā līderes pozīcijas saglabāja un par Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes čempioni kļuva Poļina Agafonova (Krievija) - 164,05 p., 2. vietā Ira Vanū (Beļģija) - 152,50, bet uz pjedestāla trešā pakāpiena Monika Simančikova (Slovākija) - 137,57.

Informāciju no Liberecas sagatavoja Dainis Caune (žurnāls «Sports») sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu