«Dakaras» rallija pirmajā dienā miris argentīniešu motobraucējs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Slavenajā «Dakaras» rallijreidā pirmajā posmā šodien pēc kritiena miris argentīniešu motobraucējs Horhe Martiness Boero.

Tiek ziņots, ka Boero pirmā posma laikā piedzīvoja smagu kritienu, kura rezultātā guva nopietnas traumas, bet pēc nogādāšanas tuvākajā slimnīcā ar helikopteru Boero mira.

Vēlāk mediķi precizēja, ka pēc piedzīvotā kritiena Boero piemeklēja sirdstrieka. Lai arī palīdzība viņam tika sniegta jau piecas minūtes pēc kritiena, ceļā uz slimnīcu viņa dzīvību glābt neizdevās.

38 gadus vecais motosportists piedalījās savā otrajā «Dakaras» rallijreidā. Pirms gada viņš piektajā posmā apmaldījās tuksnesī Čīlē, kur pirms glābēju ierašanās pavadīja nakti.

Pirmajā posmā motociklu klasē uzvaru svinēja Čīles motosportists Fransisko Lopess, kurš 57 kilometrus garo distanci veica 32 minūtēs un 37 sekundēs. Otrais bija pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs spānis Marks Koma, bet trešais – argentīnietis Havjērs Picolito.

Kā ziņots, sacensībās Latviju pārstāvēs arī vairākas «Team Latvia» automašīnas, galveno vērību pievēršot unikālajai ar elektromotoru darbināmajai automašīnai, kuru vadīs Māris Saukāns un Andris Dambis.

Kopā «Dakaras» rallijreida sacensībās «Team Latvia» sastāvā būs 20 cilvēki, kas atbildēs par trim sporta automašīnām, trim tehniskajām un vienu žurnālistu automašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu