Daļa cilvēku nobijušies no sala (64)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mr. T in DC, CC BY-ND 2.0

Kaut arī ziema šogad iestājusies neierasti vēlu un daudzi slēpot, snovot un slidotgribētāji bija noilgojušies pēc iespējas ātrāk baudīt ziemas priekus, aukstie laikapstākļi brīvdienās daļu iedzīvotāju atturējuši doties uz kalniem, liecina aģentūras LETA veiktā aptauja.

«Ja temperatūra ir zem mīnus 10 grādiem, kā šodien, daudziem tas ir par aukstu,» ar nožēlu atzīst slēpošanas trašu apsaimniekotāji.

Ja pirms gada janvāra brīvdienās Rīgas aktīvās atpūtas parkos tika novērots rekordliels apmeklētāju skaits un parki plānoja pagarināt to darba laiku, tad šodien sniega parkā «Mežaparks» vērojama viduvēja ziemas prieku baudītāju apmeklētība, informē parka administrācijā, paužot pārliecību, ka, visticamāk, apmeklētāju būtu vairāk, ja termometra stabiņš nebūtu noslīdējis tik zemu.

«Tāda vidēja aktivitāte, jaunieši brauc ar kamerām, ir nedaudz slidotāju un kalnu slēpotāju,» skaidroja administrācijā, piebilstot, ka distanču trase būs pieejama no nākamās nedēļas.

Slēpošanas centrā «Baiļi» aģentūrai LETA teica, ka slēpotāju aktivitāte ir pietiekami augsta, tiesa, arī daļai iedzīvotāju «tā ir katastrofa,» ja temperatūra nokrītoties zem 10 grādiem. «Jaunieši darbojas. Kas nāk, tie nāk, bet daudziem tas ir par aukstu,» atzina centrā.

Ļoti liela aktivitāte vērojama Žagarkalnā pie Cēsīm. Lai arī tur ir mīnus 11 grādi, slēpotāji bauda priekus un sniega ir pietiekami, aģentūra LETA noskaidroja Žagarkalnā.

Tāpat par apmeklētāju trūkumu nevar sūdzēties Reiņa trasē Krimuldas novadā. Reiņa trasē ir aptuveni mīnus 10 grādi, un sniega ir gana daudz.

Darbojas galvenā trase, iesācēju kalns un bērnu parks. Šodien atvērta arī distanču trase un par to ir salīdzinoši liela interese.

«Protams, kalns nav tik noslogots, kā tas ir dienās, kad ir tikai pāris grādi zem nulles, bet noslogojums ir diezgan liels,» aģentūrai LETA uzsvēra «Reiņa trase» mārketinga vadītājs Pēteris Kalniņš.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu