Dālderis: stingri iestāšos par papildus naudu «Gaismas pilij»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) atklāj, ka ministrija patlaban gatavo divus scenārijus par to, kad un par kādiem līdzekļiem tiks pabeigta Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka.

Ministrs sarunā Latvijas Radio pirmdienas rītā atzina: viens scenārijs paredz, ka «Gaismas pils» tiek pabeigta paredzētajā laikā 2012. gadā, bet otrs - lielais projekts tiek pabeigts divus gadus vēlāk.

«Šobrīd ir sarunas, par šiem scenārijiem. Mēs nezinām, ko nozīmēs katra gada sadārdzinājums. Mēs domājam, ko darīt. Arī būvnieki stāv savās pozīcijās. Tas ir tāds pamatīgs darbiņš,» –tā ministrs. «Ilgi gaidīt vairs nevar – vēl daži mēneši un mēs nevaram paspēt pat uz 2012. gadu [pabeigt ēku].»

Dālderis sarunā arī atzina, ka stingri iestāsies, lai ēkas pabeigšanai tiktu piešķirti papildus līdzekļi. «Patlaban jātaupa nauda. Ja tagad [uzcelt ēku] varam lētāk, tad tas jādara. Šis infrastruktūras projekts silda ekonomiku,» sacīja viņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu