Daļēji atcels aizliegumu atrasties uz Rīgas ūdenstilpņu ledus (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iestājoties ilgstošam  un stabilam salam,  uz Rīgas ūdenstilpnēm izveidojusies noturīga ledus kārta, tāpēc  pašvaldība plāno daļēji atcelt paaugstinātas ledus bīstamības periodu pilsētas administratīvās teritorijas robežās. Tā šodien sanāksmē vienprātīgi nolēma pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs kopā ar atbildīgo dienestu un makšķernieku pārstāvjiem.

Kā informē RD, attiecīgs izpilddirektora rīkojums, visticamāk, tiks parakstīts jau piektdien, lai nedēļas nogalē zemledus makšķernieki netraucēti varētu baudīt ziemas priekus.

Tomēr sanāksmes dalībnieki, kuru vidū bija Pašvaldības policijas, glābšanas dienestu, ostas policijas un makšķernieku sabiedrisko organizāciju pārstāvji, vienojās, ka atsevišķās bīstamās vietās aizliegums atrasties uz ledus ir jāsaglabā.

Aizliegums tiks saglabāts, piemēram, Daugavā no ietekas jūrā līdz Dzelzceļa tiltam, Buļļupē no Daugavas līdz Bolderājas tiltam, Juglas upē visā tās garumā Rīgas teritorijā un citur. Plānots arī saglabāt aizliegumu atrasties uz ledus zem tiltiem un pārvadiem apmēram 100 metru attālumā uz abām pusēm.

Pēc rīkojuma izdošanas precīzs aizlieguma vietu uzskaitījums un karte būs pieejami Rīgas domes interneta vietnē, kā arī nosūtīti plašsaziņas līdzekļiem. Minētajās vietās pašvaldība izvietos brīdinājuma zīmes, kurās būs norādīts uz ledus bīstamību.

Radzevičs norāda, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem jebkurā gadījumā: «Aicinu arī zemledus makšķernieku apzinīgāko daļu iesaistīties sabiedrības izglītošanā un nepalikt vienaldzīgiem, redzot citu žibulētāju vai iedzīvotāju pārgalvīgu rīcību. Īpaši aicinu vēcākiem uzmanīt bērnus, lai tie vieni paši neatrastos uz ūdenstilpņu ledus.»

Kā ziņots, pazeminoties gaisa temperatūrai, ar pilsētas izpilddirektora rīkojumu uz Rīgas ūdenstilpnēm tika noteikts paaugstinātas bīstamības periods, kura laikā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu