Dalībai LBL pieteikušās 12 komandas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis, bkvalmiera.lv

Savu dalību nākamās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīrā līdz piektdien noteiktajam gala termiņam apstiprinājušas 12 komandas, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Vēlmi piedalīties LBL apstiprinājušas desmit komandas, kuras spēlēja iepriekšējā sezonā, izņemot Latvijas U-18 izlasi.

Jau vēstīts, ka vēlmi startēt Latvijas spēcīgākajā līgā pauduši arī klubi, kuri pērn spēlēja LBL otrās divīzijas turnīra finālā - VEF-LSPA un «Saldus».

«Nolikumā paredzētajā kārtībā iesniedzām pieteikumu un turpinām priekšdarbus. Viens no pirmajiem uzdevumiem ir atrast prasībām piemērotu spēļu zāli, un šobrīd cerīgi raugāmies uz Ādažiem,» izteicies VEF-LSPA menedžeris Māris Melbārdis. «Nākamnedēļ LBL galvenais tiesnesis Agnis Pērkons pārbaudīs mūsu piedāvāto zāļu atbilstību prasībām. Strādājam ar potenciālajiem sponsoriem, un patlaban ir pamats domāt, ka klubam būs pietiekami daudz līdzekļu, lai pienācīgi nospēlētu LBL.»

Tikmēr «Saldus» direktors Viktors Kulačkovskis uzsvēra, kal laiks pakāpties solīti augstāk. «Kā solīju pēc mūsu uzvaras LBL otrās divīzijas finālsērijā, nopietni apsvērām mūsu iespējas pakāpties soli augstāk. Patīkami, ka Saldus novada dome ir novērtējusi kluba paveikto un pieņēmusi lēmumu mūs atbalstīt nopietnā līmenī. Protams, veicam priekšdarbus, lai turpinātu sadarbību ar mūsu iepriekšējiem atbalstītājiem un piesaistītu jaunus. Paredzams, ka ierindā paliks septiņi astoņi pērnā sastāva spēlētāji, un turpināsim iesaistīt perspektīvos Saldus basketbola skolas audzēkņus. Papildus varētu tikt piesaistīti trīs pieredzējuši spēlētāji, neizslēdzot ārzemnieku līdzdalību.»

Dalībai nākamās sezonas LBL turnīrā pieteikušās: «VEF Rīga», «Ventspils», «Liepāja»/«Triobet», «Latvijas Universitāte», «Valmiera», «Jelgava», «Jūrmala/Fēnikss», «Jēkabpils», biznesa augstskola «Turība», «Barons kvartāls», «Saldus» un VEF-LSPA.

Pērnajā sezonā «Aldaris» LBL pirmajā divīzijā startēja 11 komandas, čempionu titulu trešo gadu pēc kārtas izcīnot «VEF Rīga».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu