Dāmu kērlinga izlasei zaudējumu sērija PČ turpinās (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vēl divus zaudējumus Kanādā notiekošā pasaules čempionāta mačos otrdien piedzīvoja Latvijas sieviešu kērlinga izlase.

Sākotnēji Latvijas kērlingistes ar 4-8 piekāpās mājiniecēm kanādietēm. Šis mačs izvērtās līdzvērtīgāks par pāris iepriekšējiem, jo vēl pēc sešiem endiem latvietes zaudēja vien ar rezultātu 3-5, tomēr iesaistīties cīņā par uzvaru viņām tā arī neizdevās.

Kanāda pagājušajā mēnesī triumfēja Soču olimpiskajās spēlēs, tomēr tad to pārstāvēja cita komanda, nevis ar kapteini Reičelu Homenu, kas piedalās pasaules meistarsacīkstēs. Homenas vadītā komanda pērn Rīgā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā.

Savukārt vēlāk otrdien latvietes ar 5-9 zaudēja arī Ķīnai. Gūstot trīs punktus ceturtajā endā, Ķīna izvirzījās vadībā ar 6-2, noturot panākumu līdz beigām.

Līdz ar to Latvijas izlase piedzīvojusi jau sešus zaudējumus pēc kārtas.

Kā zināms, turnīru Latvijas komanda iesāka ar panākumu, sestdien pirmajā mačā ar 8-6 uzvarot pašreizējo čempionvienību Skotiju, savukārt pēc tam ar 2-10 nācās atzīt Krievijas pārspēku. Arī svētdien nācās ciest neveiksmi, ar 4-7 piekāpjoties Dienvidkorejai, bet pirmdien ar 2-8 nācās atzīt Šveices pārākumu un ar 3-10 pārliecinoši piekāpties Zviedrijai, kas nesen notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba godalgas.

Pēc septiņiem mačiem Latvija kopvērtējumā atrodas 11. vietā starp 12 valstsvienībām, apsteidzot vienīgi savu nākamo pretinieci Čehiju, kas kā vienīgā turpina cīnīties bez panākumiem.

Trešdien Latvijai gaidāmi dueļi ar Čehiju un ASV, bet pamatturnīra noslēgumā ceturtdien latvietes tiksies ar Vāciju un Dāniju.

Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet četras labākās komandas pēc pamatturnīra turpinās cīņu par medaļām. Latvija pasaules čempionātā piedalās trešo reizi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu