Darbinieki iesūdz tiesā «McDonald's» par viņu algu zagšanu (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nickmilleruk, CC BY-NC-ND 2.0

ASV ātrās ēdināšanas giganta «McDonald's» darbinieki trīs ASV štatos iesūdzējuši tiesā kompāniju, norādot, ka tā ar dažādu līdzekļu palīdzību «sistemātiski zog» viņu algas, ceturtdien pavēstīja strādājošo advokāti.

Precīzi neminēts darbinieku skaits Kalifornijā, Mičiganā un Ņujorkā federālajās un štata tiesās iesniedzis septiņus kolektīvus pieteikumus tiesas procesam, apgalvojot, ka «McDonald's» liek viņiem strādāt ārpus darba laika un nemaksā par virsstundām.

«Mēs smagi strādājam un mūsu algas jau tā ir ļoti zemas,» norādīja «McDonald's» darbinieks Detroitā Šarnels Grendberijs, kurš saņem aptuveni 250 dolārus nedēļā un ir viens no prasītājiem Mičiganas štata tiesas prāvā.

Detroitas darbinieki vēsta, ka ātrās ēdināšanas restorāns nesāk maksāt saviem darbiniekiem, kamēr neierodas pietiekams skaits apmeklētāju, neskatoties uz to, cikos viņiem jāsāk sava maiņa.

Tiesās iesniegtajās prasībās darbinieki pieprasa «McDonald's» izmaksāt pienācīgu atalgojumu un pārtraukt pretlikumīgo algu zagšanu.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu