Dārzs Latvijas ģimenes baro un ļauj atpūsties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Lai gan Latvijā piemājas vai vasaras dārzs ir gandrīz 70% iedzīvotāju, ar dārza kopšanu, lai vairotu īpašuma kopējo vērtību, aizraujas vien 8%, tā liecina Snapshot un Husqvarna aptaujas dati, portālu «Apollo» informēja Kristīne Toma, SIA «Cohn&Wolfe Latvija» sabiedrisko attiecību speciāliste. Šis faktors ievērojami atšķiras no Eiropas valstu rādītājiem.

Latvijas iedzīvotājiem dārza galvenā funkcija ir atpūta, tā atzīst 41% aptaujāto, secināts aptaujā. Savukārt ceturtajai daļai iedzīvotāju (24%) nozīmīgākā piemājas dārza loma ir ģimenes «barotājs».

Atpūta, tuvība ar dabu vai hobijs - tās ir dārza galvenās funkcijas arī deviņās pētījumā iekļautajās valstīs.

Latvijā dārzam parādās arī tāda funkcija kā «spēļu laukums bērniem», to nosaukuši 11% aptaujas respondentu, pie tam interesants ir fakts, ka šis faktors vīriešiem ir vairāk nozīmīgs nekā sievietēm. Jāatzīst, ka bērnu izklaides lomu dārzam piedēvē arī poļi, franči un vācieši. Interesanti, ka dārzu kā hobiju Latvijā atzīst vien 5% aptaujāto, galvenokārt vecāka gadu gājuma ļaudis un cilvēki ar vidējiem ienākumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu