Datorkļūme apklusina Rātsnama zvanus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Datorkļūmes dēļ pagājušajā nedēļā uz laiku bija apklusuši Rātsnama zvani, kas parasti ikdienā katru stundu atskaņo kādu melodiju, novēroja aģentūra LETA.

Par apklusušajiem zvaniem izbrīnu pauda vairāki Rīgas domes deputāti, izsakot visdažādākos minējumus.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, zvani bija apklusuši datorkļūmes dēļ. Zvani tiek vadīti elektroniski ar speciālas datorprogrammas palīdzību, un šī programma bijusi «uzkārusies».

Tagad kļūme ir novērsta un zvani skan, kā ierasts.

Kā ziņots, no Vācijas atvestie un šīs valsts speciālistu uzstādītie 30 datorizētie zvani ir pašvaldības SIA «Rīgas nami» dāvinājums pilsētai un kopš 2006.gada pavasara atrodas uz Rātsnama terases.

Rātsnama zvani katru stundu iezvana ar atšķirīgu melodiju, kuru programmu sagatavojis komponists Mārtiņš Brauns.

Tiek atskaņotas tādas melodijas kā «Rīga dimd», «Sapnis par Rīgu», «Rīgas puikas tiltu taisa», «Mazs bij tēva novadiņš», «Skaista mana tēvu zeme», «Daugavas laivinieks», «Tūdaliņ, tāgadiņ», «Svētku Alberts», «Daugaviņa - melnacīte», «Rīgas torņa galā zīle», «Rīga ir vien skaist pilsēt», «Daugaviņa», «Liepas satumst», «Pidriķis», «Lūk, rozes zied», «Mēness starus stīgo» un citas.

Komponists strādā arī ar atsevišķām tematiskām programmām, kuras tiek atskaņotas gan valsts svētkos, gan citās svinamajās dienās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu