Daudzviet Eiropā ceturto dienu pēc kārtas valda 30 grādu karstums

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polijā, kā arī teju visā Eiropas dienvidaustrumu daļā jau ceturto dienu pēc kārtas gaisa temperatūra ir paaugstinājusies līdz +30 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

1.maija pēcpusdienā teju visā Polijā ir +27..+30 grādi, arī galvaspilsētā Varšavā termometra stabiņš sasniedzis +30 grādu atzīmi.

Par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra ir valsts ziemeļos, Baltijas jūras krastā temperatūra vietām svārstās ap +10 grādiem.

Karstums atkāpies no Lietuvas - aprīļa beigās valsts dienvidos temperatūra pakāpās līdz +30 grādiem, bet 1.maijā vairs nav siltāks par +22 grādiem. Savukārt Baltkrievijas dienvidos arī 1.maija pēcpusdienā gaiss vietām sakarsis līdz +31 grādam, vienlaicīgi sinoptiķi izplatījuši brīdinājumu par tuvākajā naktī gaidāmām salnām valsts ziemeļos.

Vietām Balkānu valstīs, kā arī Moldovā, Slovākijā, Ukrainā un Ungārijā gaisa temperatūra otrdien paaugstinājusies līdz +32 grādiem.

Jau ziņots, ka desmitos Eiropas pilsētu iepriekšējās dienās tika reģistrēta augstākā aprīļa gaisa temperatūra meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Dažu visilgāk darbojošos meteostaciju dati liecina, ka tik silts laiks aprīlī nebija piedzīvots vismaz divus gadsimtus.

Šīs nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu