Daugavpilī informēs par mājokļu renovāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Š.g. 17.jūnijā Daugavpilī informatīvās kampaņas «Dzīvo siltāk» ietvaros notiks seminārs par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovāciju. Semināra laikā interesenti tiks informēti par Eiropas Reģionālā attīstības fonda aktivitāti «Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi» iespējām, nosacījumiem un ieguvumiem, portālu «Apollo» informēja Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Semināra mērķis ir aktivizēt privāto un pašvaldību apsaimniekošanas uzņēmumu iesaistīšanos daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijas procesā, informējot par pieejamo Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai. Pasākumu organizē Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Pašvaldību savienība, Daugavpils pilsētas Dome sadarbībā ar Latgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centru.

Pasākuma mērķauditorija ir apsaimniekošanas uzņēmumi, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju namu vecākie, dzīvokļu īpašnieku korporatīvās biedrības, dzīvokļu īpašnieki un būvniecības uzņēmumi.

Pasākuma laikā klātesošie tiks informēti par ES aktivitāti «Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi», ēku siltināšanas ieguvumiem un to, kas jāņem vērā projekta īstenošanas laikā no būvniecības darbu veikšanas aspekta. Seminārā piedalīsies arī ERAF aktivitātes ietvaros renovēto māju Rīgā, Dzelzavas ielā 84 un Dzelzavas ielā 97 apsaimniekotājs, DzĪKS «Bāka-2» valdes priekšsēdētājs Sergejs Sidorko. Seminārā piedalīsies Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Seminārs notiks š.g. 17.jūnijā plkst.11:00 Daugavpils novada Domes telpās (Kr.Valdemāra ielā 1). Pielikumā nosūtām detalizētu semināra programmu.

Pēc semināra būs iespēja uzdot jautājumus par projektu sagatavošanu, būvniecības procesa organizēšanu un citiem jautājumiem Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, kā arī kampaņas «Dzīvo siltāk» sadarbības partneriem.

Dalību seminārā  var pieteikt Latgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centrā (oskars.zugickis@latgale.lv; 65423801) vai Ekonomikas ministrijā (inese.berzina@em.gov.lv, 67013240).

Informatīvā cikla ietvaros semināri par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltināšanu kopumā notiks 13 pilsētās. Nākamie semināri būs Limbažos (29.jūnijā) Aizkrauklē (2.jūlijā); Iecavā (8.jūlijā); Kandavā (9.jūlijā); Rēzeknē (15.jūlijā); Aucē (22.jūlijā) un Rīgā (27.jūlijā).

Eiropas Savienības aktivitātes «Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi» aktivitātes mērķis ir paaugstināt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitāti, lai nodrošinātu dzīvojamā fonda ilgtspēju un energoresursu efektīvu izmantošanu. Aktivitātes īstenošanai piešķirtais finansējums ir 44, 37 milj. lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu