Daži desmiti māmiņu ar mazuļiem pulcējas Ziedoņdārzā uz Lielo ratu pastaigu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien ap pusdienlaiku pāris desmiti dažāda vecuma māmiņu ar saviem mazuļiem pulcējās uz Lielo ratu pastaigu Rīgā, Ziedoņdārzā, novēroja aģentūra LETA.

Pastaigas mērķis bija apvienoties un iepazīties bērnu labā.

Uz pasākumu bija ieradušies arī vairāki tēti, daudzus bērnu ratus rotāja krāsaini baloni. Atsevišķas ģimenes pastaigā līdzi bija paņēmušas savus mājdzīvniekus. Lielāko bērnu vecākiem nemaz nebija līdzi ratu, jo viņu atvases jau pašas māk staigāt - daži mazuļi no ratiem bija pārsēdušies uz divriteņa, trīsriteņa vai skrejriteņa, citi - āvuši kājās skrituļslidas.

Lielo ratu pastaigas dalībnieki Ziedoņdārzā pulcējās pie strūklakas, kur visi kopā nofotografējās, bet pēc tam sastājās aplī un iepazinās viens ar otru. Daži vecāki gan bija atturīgāki un vēroja šīs aktivitātes no malas. Lielākie bērni tikmēr spēlējās vēl neiedarbinātās Ziedoņdārza strūklakas izbetonētajos pamatos, kas uz brīdi burtiski bija pārvērtušies rotaļu laukumā.

Kā novēroja aģentūra LETA, parkā uzturējās arī vairāki manāmi iereibuši ļaudis, tomēr Lielās ratu pastaigas aktivitātes viņi neizbojāja.

Kā ziņots, Ziedoņdārzs nebija vienīgā vieta, kur TV3 raidījums un vecāku apvienība "Māmiņu klubs" šodien rīkoja Lielo ratu pastaigu. Bija paredzēts, ka šīs sociālās akcijas laikā māmiņas ar mazuļiem iziet ielās vienlaicīgi visā Latvijā un savās mītnes zemēs, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākuma organizatoru mērķis ir parkos, skvēros, pie pieminekļiem un bērnu spēļu laukumos pulcēt kopā simtiem māmiņu ar bērniem, lai viņas varētu apvienoties un iepazīties bērnu labā.

Lielā ratu pastaiga notiek jau trešo gadu un parasti pulcē vairāk nekā tūkstoti ģimeņu. "Māmiņu klubs" pasākumu rīko ar mērķi saliedēt māmiņas atkarībā no viņu dzīvesvietas, sadraudzēties un sniegt atbalstu.

Šogad Lielajai ratu pastaigai bija pieteikušās māmiņas no 30 pilsētām Latvijā, Lietuvā, Lielbritānijā un Zviedrijā.

Katrā valstī, pilsētā un rajonā māmiņas satiekas norunātā vietā plkst.12. Ratiņus rotā krāsaini baloni un citas atpazīšanās zīmes, piemēram, mazuļu pēdiņu aplikācijas, plakāti, ziedi. Pasākuma laikā notiek kopīga fotografēšanās, iepazīšanās un sarunas.

Pasākuma iniciatore ir māmiņa Oksana Gordejeva no krievvalodīgo māmiņu apvienības "Mamin klub".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu